Stolitschnaya
Stolitschnaya ist der Name für einen durch Zuckerzusatz weicheren, russischen Wodka. Alkohol: 40 Prozent.Stolovaya
Einer der alkoholreicheren russischen Wodkas, Alkohol: 50 Prozent.Stone's
The 23 % Stone's Original Green Ginger Wine is a traditional drink of the British Island. Its inventor is unknown, but it is for sure, that since 1740, Stone's of London produced his Original Green Ginger Wine according to an old procedure. Pulverised green ginger is mixed with wine and has to ripen in oak barrels afterwards. Stone's is a company amongst many, which produces the traditional mix-drink.Stonsdorfer
In 1810, Christian Gottlieb Koerner produced the first "Stonsdorfer" according to an old and secret Laboratory-recipe. What he had started in the village stone - industry in Stonsdorf, his son William leat to first success. He moved the company to the neighbouring Cunnersdorf. There, Authentic Stonsdorfer became world famous under the management of of Otto Stabrin, who was the father of the today's owner. In 1945, the sons had to leave the family-property. After a long search, they founded a new village stone - industry in Schleswig-Holstein's Harksheath, in front very close to Hamburg in 1957, only three years before the 150th anniversary of the House. Important starting aspect was the secret recipe of Authentic Stonsdorfer. The 32 % Stonsdorfer is made from spice, herbs and fruits by using blueberries as well. It has a sweet-bitter, slightly fruity-acid taste. There were many companies in Stonsdorf in the RIESENGEBIRGE in former times, which produced similar fine-bitter liqueurs. The word Stonsdorfer became a category's name today. Authentic Stonsdorfer is the only allowed description for products coming from the HarksHEIDE.Straight
In den USA verwndete Bezeichnung bei Bourbon-Whiskey, die besagt, daß in der Flasche reiner, also nicht Blended (verschnittener) Bourbon ist.Straight up
Expression used in the US for Bourbon-Whiskey, describing that the bottle only contains pur and not blended Bourbon.Strain
Abseihen von Getränken aus dem Shaker oder dem Barglas in das Trinkglas.Strainer
Das in der Bar verwendete spezielle Barsieb, mit dem man beim Abseihen eines Getränkes ins Glas das Eis im Shaker oder Barglas zurückhällt.Straw
Trinkhalm (Straw = Stroh).Strawberry
It is the fruit of the strawberry plant, red skin, pinky inside. It differs from pineapple-strawberry (big) to everflowering wood strawberry (small) and wood strawberry (mini). Fresh it is often used for decoration and for claret cups and punch. There are also product like strawberry pulp, mashed strawberry and strawberry syrup. German Erdbeere, French Fraises.Strega
Liquore Strega ist ein 42prozentiger safranfarbener italienischer Kräuterlikör. Die Herstellerfirma Giuseppe Alberti im mittelitalienischen Benevento war ursprünglich ein Weinhandelshaus, das seine Produkte hauptsächlich nach Norditalien und Frankreich verkaufte. In den achtziger Jahren des vorigen Jahrhunderts erschwerte ein Zollkrieg zwischen Frankreich und dem neuen Königreich Italien das Exportgeschäft beträchtlich. Darum begann Giuseppe Alberti, den Likör "Strega" zu forcieren, die Produktion war bis dahin nicht viel mehr als ein Hobby des Chefs. Strega wird aus über 70 Kräutern destilliert und altert in Holzfässern. Um die Jahrhundertwende war der Alberti-Likör bereits ein großer Erfolg in Italien. Heute wird Strega in über 60 Länder exportiert; sogar nach Brasilien und Argentinien werden die Kräuter geschickt und dort nach dem Originalrezept verarbeitet. Will man einer Legende glauben, dann waren es schöne Mädchen, die, als Hexen (Hexe = italienisch: Strega) verkleidet, das magische Getränk erfanden. Wenn zwei Menschen es trinken, so heißt es, sind sie für immer vereint.Strongbow
Mann normannischer Abstammung, der angeblich das Geheimnis der Destillation von Schottland nach Irland brachteSucre De Canne
It is a sugar syrup made of sugar-cane. Known products: Canadou Sucre de Canne, Family Bardinet S.A., Bordeaux.Südwein
Südweine nennt man Weine, bei denen die Gärung durch die Zugabe von Alkohol unterbrochen wurde oder die man mit Alkohol verstärkt hat. Die bekanntesten Sorten kommen aus Portugal, Spanien und Italien. Sie werden in den Geschmacksrichtungen herb, halbsüß bis sehr süß hergestellt. Weltruhm haben Portwein, Sherry, Madeira, Marsala und Malaga erlangt. In den Mittelmeerländern werden noch andere Südweine hergestellt; sie haben jeweils nur regionale Bedeutung.Sugar
Sugar is used to sweeten drinks. There is a difference between beet sugar and cane sugar, as well as between refined white sugar and brown cane sugar.Sugar Apple
Is another word for Cherimoya.Sugar Baby
It belongs to the family of watermelon.Sugar Banana
This is a kind of banana coming from the southern asien area, and you can hardly get it in Europe. It has got a very strong flavour and its colours are either red or yellow.Sugar Syrup
This is syrup made of liquided sugar, like crystallized sugar, Sucre de Canne (cane sugar) and candis sugar. It is used to sweeten drinks , especially Sours, Fixes, Tropicanas, Fancy Drinks and other Longdrinks.Suisceri
Suisceri ist ein delikater, aus aromastarken Schweizer Kirschen in der Schweiz, hergestellter Kirsch-Schokoladen-Likör. Für Deutschland wurde der Name Suisceri erfunden, sonst wird er meist als "Chéri Suisse" angeboten. Alkohol: 26 Prozent.